Vodiški matematiki

V četrtek, 21. marca, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz matematike za Vegova priznanja. Kot vsako leto se je tekmovanja tudi letos udeležilo veliko število tekmovalcev. Na centralni in podružnični šoli je skupaj tekmovalo 196 tekmovalcev. Kar 74 učencev je dobitnikov priznanja Kenguru.

Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 4. aprila, na OŠ Spodnja Šiška, se je uvrstilo devetnajst učencev.

Preberi več Vodiški matematiki

Naša učenka Zoja na Nacionalnem otroškem parlamentu

Zoja Vidić (8.a) je 9. 4. zastopala OŠ Vodice na nacionalnem otroškem parlamentu v Državnem zboru. Tokrat so predstavniki učencev razpravljali o duševnem zdravju mladih pred slovenskimi politiki in varuhom človekovih pravic v Sloveniji. Le ti so jim pozorno prisluhnili in tudi priznali, da so si učenci izbrali zahtevno in občutljivo temo. Po besedah predsednice Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) Darje Groznik  je duševno zdravje še vedno tabu tema, veliko otrok se ne upa zaupati svojih težav odrasli osebi.

Preberi več Naša učenka Zoja na Nacionalnem otroškem parlamentu

Zotkini tabori 2024

Organizacija Zotkinih aktivnosti, ki bodo med poletnimi počitnicami v juliju in avgustu 2024, je v polnem teku. Letos bo zopet veliko raziskovalnih taborov, poletnih šol in delavnic, prijave na nekatere aktivnosti pa so že odprte. Mlade vabijo, da osvojijo nova znanja, doživijo nove dogodivščine, še posebej pa nova poznanstva in prijateljstva … in še in še. Prijave smo že odprte. Pohitite, da ne bo zmanjkalo mest, ker so prijave omejene. Več informacij najdete tukaj.

TOM telefon

Dragi učenci, drage učenke,

kadar smo v stiski in notranja občutja postanejo pretežka, ni potrebno, da z njimi ostajamo sami. Vsako na prvi pogled še tako nerešljivo in težko situacijo lahko začnemo reševati tako, da se najprej nekomu zaupamo in pogovorimo, kajti prav vsi ljudje potrebujemo pogovor. Kadar smo negotovi, žalostni, jezni, razočarani, nam pogovor lahko pomaga, da se počutimo lažje, se razbremenimo in dobimo občutek, da v stiki nismo sami.

Preberi več TOM telefon

Regijsko srečanje mladih raziskovalcev

V sredo, 27. 3. 2024, je Lejla iz 8. a predstavila raziskovalno nalogo na regijskem srečanju mladih raziskovalcev. Skupaj z Lucijo (8.a) sta raziskovali ljubiteljsko gledališko dejavnost po drugi svetovni vojni v krajevni skupnosti Bukovica-Šinkov Turn pod mentorstvom ge. Vilme Vrtačnik Merčun.  Naloga se je uvrstila na državno tekmovanje, Luciji in Lejli za opravljeno delo iskreno čestitamo.

Preberi več Regijsko srečanje mladih raziskovalcev

Obisk v mizarski delavnici

V marcu smo v sklopu predmeta NIP tehnika za 5. in 6. razred učenkam in učencem omogočili učenje (pouk) na terenu. Šli smo na ogled prave mizarske delavnice k Staretovim v Skaručno. Razkazali so nam delavnico in predstavili stroje, videli smo različne postopke obdelave lesa in se preizkusili v ročnih spretnostih. Poleg table z napisom naše šole in lesenega srca za materinski dan smo izdelali tudi igračo labirint, ki jo lahko po novem preizkusite v šolski knjižnici.

Preberi več Obisk v mizarski delavnici