Obisk v mizarski delavnici

V marcu smo v sklopu predmeta NIP tehnika za 5. in 6. razred učenkam in učencem omogočili učenje (pouk) na terenu. Šli smo na ogled prave mizarske delavnice k Staretovim v Skaručno. Razkazali so nam delavnico in predstavili stroje, videli smo različne postopke obdelave lesa in se preizkusili v ročnih spretnostih. Poleg table z napisom naše šole in lesenega srca za materinski dan smo izdelali tudi igračo labirint, ki jo lahko po novem preizkusite v šolski knjižnici.

Preberi več Obisk v mizarski delavnici

Medobčinsko tekmovanje v badmintonu

V petek, 22. marca je v Medvodah potekalo tekmovanje v badmintonu za najmlajše učenke in učence (5. razred in mlajši). V tamkajšnji športni dvorani so nastopili tudi naši nadobudni športniki. Prav vsi so se trudili po svojih najboljših močeh in zato dosegli super rezultate ter se obogatili z novo športno izkušnjo. Eva Nahtigal iz 5. b je osvojila srebrno kolajno.

Preberi več Medobčinsko tekmovanje v badmintonu

Učenci 5. A zmagovalci ekošolskega nagradnega natečaja Eko – paket

Učenci 5. A so sodelovali na nagradnem ekošolskem natečaju  projekta Eko-paket, s katerim ozaveščamo o pravilnem ravnanju s kartonsko embalažo za mleko in sokove (KEMS) in njenem pravilnem ločevanju. Ustvarjali so na temo obnovljivi viri energije. Iz tetrapakov in zamaškov so domiselno izdelali maketo planeta Zemlja z obnovljivimi viri energije in zeleno tehnologijo. Vsak učenec je prispeval kamenček v mozaik k celotni podobi izdelka.

Preberi več Učenci 5. A zmagovalci ekošolskega nagradnega natečaja Eko – paket

Šolski in Območni otroški parlament

V okviru Šolske skupnosti se je zaključil Šolski otroški parlament. Delovno predsedstvo je vodil predsednik Šolske skupnosti, Ožbej Stanonik. Zapisničarki sta bili Zoja Vidić in Jerca Stanonik. Tema je bila že drugo leto “Duševno zdravje mladih.” Na razpravi sta bila prisotna tudi ravnatelj g. Jure Grilc in pomočnica ravnatelja ga. Klavdija Cof Mlinšek.

Na Območnem otroškem parlamentu so nas uspešno zastopali Luka Baliž, Zoja Vidić in Jerca Stanonik. Poročilo z obeh parlamentov lahko preberete tukaj.

Dan odprtih vrat

V ponedeljek, 4. marca se je na Osnovni šoli Vodice odvijal poseben dogodek – Dan odprtih vrat, ki je bil namenjen bodočim prvošolcem, ki se z zanimanjem in pričakovanjem podajajo na svojo izobraževalno pot. To je bila priložnost, da so se spoznali s šolskim okoljem, učitelji in vrstniki, vendar na način, ki je za otroke prijazen, razburljiv in nepozaben -> slike. Osrednji dogodek …

Preberi več Dan odprtih vrat

V razvedrilni matematiki 1. in 4.mesto v državi, 2 zlati in 5 srebrnih priznanj

V soboto 3. februarja je potekalo državno tekmovanje iz razvedrilne matematike. Našo šolo je zastopalo 7 učencev od 6. do 8. razreda in prav vsi so dobili priznanje.

V 6. razredu je zlato priznanje za odlično 4. mesto prejela učenka Katarina Kremžar iz 6. a razreda. Srebrno priznanje so prejeli Rožle Stare iz 6. a, Brina Primožič in Lara Kramžar 6. a razreda in Oliver Lanc iz 6. c razreda. V 7.razredu …

Preberi več V razvedrilni matematiki 1. in 4.mesto v državi, 2 zlati in 5 srebrnih priznanj