Bralna značka na daljavo

En teden učenja in dela na daljavo je za nami. Verjetno ste si že ustvarili nek ritem in ugotovili, da imate morda po novem več časa (ni treningov, ni voženj na razne prostočasne dejavnosti in druženja na šolskem igrišču in še mnogo drugega, kar smo bili navajeni, ni več). Ta čas lahko s pridom izkoristite in berete.

Branje nas sprošča, nas navdihuje, opogumlja, povezuje, kratkočasi, zabava, predvsem pa nam omogoča  potovanje po različnih krajih, svetovih (tudi vzporednih). Zato vas vabim, da do 24. aprila (učenci od 4. do 9. razreda) oz. do 15. maja (učenci od 1. do 3. razreda) opravite in zaključite bralno značko na daljavo.

V spodnjem dokumentu Elektronske knjige idr. vsebine objavljam nekaj spletnih naslovov, kjer so dostopne elektronske knjige oz. vsebine. Seveda pa je zelo priporočljivo dobro prebrskati domače knjižne police, kjer boste verjetno našli tudi kakšno starejše mladinsko delo, ki so ga brali  vaši starši, ko so še gulili šolske klopi.

Vabim vas, da prebrano vsebino posredujete svojim mentorjem bralne značke. Vsebino lahko zapišete ali svoje pripovedovanje posnamete (glasovni ali videoposnetek). Lahko pa jo še kako drugače obogatite: z likovnimi prispevki, dramatizacijo odlomka idr.

Učenci (oz. njihovi starši)  od 1. do 5. razreda svoje prispevke pošljejo po elektronski pošti razrednikom.

Učenci od 6. do 9. razreda svoje prispevke pošljejo po elektronski pošti svojim mentorjem bralne značke:

  1. a, b Nada Fajdiga / nada.fajdiga@guest.arnes.si
  2. b, 8./1., 9./1. Ajda Batistič / ajda.batistic@guest.arnes.si

6.c, 8./4., 9./3. Jana Čemas / jana.cemas@gmail.com

7.a, 8./2., 8/3., 9./2.,  9/4.  Urška Ščavničar Cunder /  urska.cunder@guest.arnes)

Naj vas še enkrat spomnim na možnost opravljanja bralne značke za kakšno preteklo leto, ko vam to ni uspelo. Preprosto – v letošnjem letu opravite dve bralni znački.

Ostanite zdravi in berite.

Elektronske knjige -> VEČ.

Nobena zabava ni tako poceni kot branje, niti noben užitek tako dolgotrajen.  Lady Montague