Ponovno odprtje vzgojno-izobraževalnih zavodov

Spoštovani starši.

Šole in vrtci smo s strani MIZŠ  v petek, 8. 5. 2020, prejeli okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje vzgojno-izobraževalnih zavodov. Po devetih tednih predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020 tudi naša šola ponovno odpira svoja vrata in sicer najprej za učence 1., 2. in 3. razreda, teden dni kasneje pa še za učence 9. razredov.

Ker smo v prvi vrsti dolžni poskrbeti za varnost, moramo upoštevati navodila ter higienska priporočila za varno izvajanje naših nalog.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju – > ZDRAVSTVENE OMEJITVE. Omejitve se nanašajo tudi na družinske člane oziroma osebe v istem gospodinjstvu in je v takem primeru vrnitev otroka v šolo odsvetovana.

Da bomo naše delo lahko organizirali na nov način, varno in v skladu s priporočili, vam v prilogi pošiljamo PRIJAVNICO  za redni program (pouk), razširjeni program (jutranje varstvo in podaljšano bivanje), šolski prevoz in šolska kosila od 18. 5. 2020 dalje.

Vljudno vas prosimo, da izpolnjeno prijavnico pošljete razredničarki na e-naslov do torka, 12. 5. 2020.

Če otrok šole ne bo obiskoval, pa navedete razlog (npr. zdravstveno ogrožena skupina).

Prvi dan, ko bo vaš otrok prišel v šolo, bo razredničarki oddal tudi podpisano izjavo -> IZJAVA.

Podrobnejši protokol, ki bodo v prvi vrsti usmerjeni v varno izvajanje dejavnosti v šoli v času epidemije, bo pred pričetkom izvedbe pouka objavljen na šolski spletni strani.

Prosimo vas, da vaše otroke v primeru, da ne sodijo v ogroženo skupino napotite v šolo. Pomen pouka v šoli ni zgolj vzgojno-izobraževalna dejavnost pač pa tudi socializacijski vidik in potreba po druženju s sovrstniki, ki jo v teh časih vsi močno pogrešamo, še posebej pa otroci.

Osnovne informacije o organizaciji vzgojno-izobraževalnega dela na šoli od 18. 5. 2020 dalje:

  • Izvedba pouka in dni dejavnosti bo potekala v skupinah do 15 učencev.
  • Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.
  • Učencem 1., 2., 3. in 9. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih,  bodo učitelji v okviru zmožnosti prilagodili oblike in metode dela.
  • Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo (izjema so učenci, ki imajo učne težave in težje dosegajo standarde znanja). Za slednje se bo v šoli izvajala dodatna strokovna pomoč.

Zahvaljujemo se vam za pomoč in sodelovanje.

Lep pozdrav.

Vodice, 10. 5. 2020                                                                                         Jure Grilc, ravnatelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja