Spoštovani starši

V torek, 26. 1. 2021, se v šolo vračajo učenci 1. triletja. Prepričani smo, da se učenci veselijo prihoda v šolo, da bodo ponovno srečali sošolce in učitelje. Učenje na daljavo je sicer potekalo dobro, vendar ne more nadomestiti učitelja, še manj pa potrebnih socialni stikov. Otroke bomo sprejeli tako kot je potrebno. Upoštevali  bomo navodila in priporočila MIZŠ,  Zavoda za šolstvo RS in vseh higienskih priporočil zdravstvene stroke.  Na šoli smo pripravili Pravila o ravnanju v OŠ Vodice ob ponovnem prihodu učencev v šolo. Prosimo vas, da si jih preberete in se jih tudi držite.

Učenci 1. triletja bodo imeli pouk v svojih matičnih učilnicah – to bodo tako imenovani »mehurčki«.  Zavedamo se, da so bili učenci že tri mesece doma in da bi si radi marsikaj povedali, se igrali in se družili. Vendar sprehajanje med učilnicami ter po avlah in hodnikih ne bo možno. V skladu s priporočili NIJZ Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport priporoča, da vsi zaposleni in učenci v šoli nosijo maske. Zaposleni ves čas, učenci pa izven učilnice oziroma mehurčka: npr. pri odhodu na stranišče, v jedilnico, garderobo, knjižnico, … Na zunanjih površinah je potrebno zagotoviti ustrezno razdaljo. Pri učencih je zelo težko prepovedati druženje, zato priporočamo, da imajo učenci tudi na zunanjih površinah  obrazne maske. Le z upoštevanjem vseh ukrepov in priporočil bomo zmanjšali možnost za prenos okužbe. Verjetno si vsi želimo, da bi se pouk nadaljeval v šolski prostorih do konca šolskega leta, zato se obnašajmo odgovorno do sebe in drugih. Tudi učenci.

Poleg rednega pouka  bo v šoli organizirano tudi jutranje varstvo in podaljšano bivanje.

Jutranje varstvo bo potekalo na centralni šoli v Vodicah od 6.30 dalje v matičnih učilnicah. Jutranje varstvo za drugošolce in tretješolce pa od 7. ure prav tako v matičnih učilnicah. Na PŠ Utik se jutranje varstvo prične ob 7.00 in poteka v matičnih učilnicah oddelkov.

Podaljšano bivanje bo ravno tako potekalo v matičnih učilnicah.

Če vam delovni čas dopušča, da svoje otroke pripeljete v šolo 15 minut pred začetkom pouka in da učenci niso do konca v podaljšanjem bivanju, bo to veliko olajšanje, saj zaradi tako imenovanih »mehurčkov« prihaja do kadrovskih težav.

V kuhinji bodo pripravljali obroke kot pred zaprtjem šole: zajtrk, dopoldanska in popoldanska malica, kosilo.

Organiziran bo tudi prevoz s šolskim avtobusom. Vozni red je nekoliko spremenjen. Objavljen je na spletni strani šole.  Vsi avtobusi so opremljeni po navodilih NIJZ-ja. Vstop in izstop je mogoče le pri drugih vratih, kjer je nameščeno tudi razkužilo za roke. Sedeži, kjer ni možno sedeti (zaradi zagotavljanja primerne razdalje), so z vidnimi nalepkami tudi označeni.

Šolske torbe lahko učenci dnevno odnašajo domov (2., 3.razred).

Vse ostale informacije in priporočila boste prebrali v Pravilih. Za kakršna koli vprašanja se obrnite na razredničarke oziroma vodstvo šole.

Podobna navodila veljajo za starše in učence centralne šole in PŠ Utik.

Naj vas opozorimo še na to, da v šolo prihajajo le zdravi učenci. V pomladanskem času se je dogajalo, da so v šolo prihajali učenci z glavobolom ali drugimi težavami. Če se otrok počuti slabo, naj ostane še kakšen dan doma.

Vsem želimo uspešno  in zdravo vrnitev v šolske klopi.

Vodice, 22. 1. 2021                                                                                       Vodstvo šole

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja