Učenje programiranja in priprave na tekmovanja za OŠ

Programiranje je svojevrsten izziv in je dober uvod v svet računalništva in informatike, poleg tega pa predstavi nov način razmišljanja in nov pristop k reševanju problemov. V šolskem letu 2022/23 so v okviru projekta NAPOJ (https://napoj.si/) organizirane priprave na tekmovanja iz programiranja za osnovnošolce od 7. do 9. razreda. Priprave bodo potekale enkrat na teden, ob torkih. Natančnejšo uro bomo določili na prvem predavanju, ki bo v torek, 11. 10. 2022 ob 17.00. Potekale bodo prek Zooma. Priprave so brezplačne in brez potrebnega predznanje programiranja.

Na predavanjih boste spoznali osnove programiranja, prav tako pa bomo skupaj reševali primere tekmovalnih nalog, ki jih lahko nato rešujete tudi sami doma. V okviru priprav bomo tudi organizirali nekaj tekmovanj, učenci pa se lahko udeležite dveh tekmovanj – ACM RTK  (http://tekmovanja.acm.si/rtk/razpis) in ZOTKS tekmovanja v programiranju (https://www.zotks.si/programiranje/razpis).

Priprave bodo izvajali uspešni starejši tekmovalci, z izkušnjami z mednarodnih tekmovanj:

Bor Grošelj Simić, UL FMF
Ella Potisek, UL FMF
Patrik Žnidaršič, UL FMF
Daniel Blažič, UL FMF
Jaka Velkaverh, UL FMF
ob svetovanju in pomoči
dr. Jureta Slaka (Google, prej IJS in UL FMF)
doc. dr. Tomaža Hočevarja (UL FRI)

Na priprave se lahko prijavite na https://bit.ly/3SE9lfA, povezavo na Zoom in druge informacije lahko dobite v spletni učilnici https://ucilnica.acm.si/course/view.php?id=91, ki je tudi glavna stran priprav.

Za več informacij se obrnite na Bora Grošelj Simića (priprave@turminal.net).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja