Šolsko tekmovanje v računalniški logiki – Bober 2022/2023

Tekmovanje je namenjeno učencem in dijakom, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Poudarek ni na programiranju in poznavanju tehničnih podrobnosti, pač pa na reševanju problemov s tega področja.

Šolsko tekmovanje bo potekalo od 7. do 11. novembra 2022 in od 14. do 18. novembra 2022 med 7. in 19. uro v terminih, ki bodo določeni glede na prijave (učenci bodo o terminu pravočasno obveščeni).

Na njem lahko sodelujejo učenci od 2. razreda osnovne šole naprej. Učenci od 2. do 5. razreda rešujejo naloge na papir, učenci od 6. razreda naprej rešujejo naloge na računalnik prek spletnega tekmovalnega sistema. Najboljši tekmovalci iz vsake šole dobijo bronasta priznanja.

Učence od 2. do 5. razreda lahko prijavite pri razredniku, s pomočjo PRIJAVNICE, prinešene razredniku, mentorju ali poslane na elektronski naslov barbara.kermavner@guest.arnes.si. Učenci od 6. do 9. razreda se prijavijo osebno v računalniški učilnici, zaradi usklajevanja tekmovalnega termina z urnikom posamičnega učenca.

Državno tekmovanje bo v mesecu januarja 2023 na Fakulteti za računalništvo FRI, v Ljubljani. Na njem bodo sodelovali učenci od šestega razreda naprej. Iz vsakega razreda bo povabljenih 1% najboljših tekmovalcev v državi. Obe tekmovanji trajata 40 minut. Po tem času se tekmovalno okolje samodejno zapre in shrani rezultate tekmovalca.

Vaje za tekmovanje

Na spletni strani http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve so objaviljene knjižice z nalogami, rešitvami in razlago računalniškega ozadja posamezne naloge.

Tekmovalne pole iz preteklih let za učence od 2. do 5 (v ločenem dokumentu so priložene tudi rešitve) lahko najdete tukaj: http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve.

Za vajo lahko učenci višjih razredov rešujejo pretekla tekmovanja v tekmovalnem sistemu. Najdete jih na naslovu: https://bober.acm.si/simple/competition/. Tam med tekmovanji za goste izberete tekmovanje in kliknete na tekmuj. Sistem vam bo ob koncu reševanja nalog podal tudi povratno informacijo o pravilnosti reševanja nalog. Lahko pa se v času predure ali 7. ure oglasite v računalnici (po predhodnem dogovoru) in vadimo skupaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja