Projekt Otroško novinarsko središče

ZPMS nadaljuje s projektom Otroško novinarsko središče, ki povezuje otroke in novinarje pri iskanju odgovorov in informacij o različnih družbenih temah. Skupaj z novinarji bodo mladi lahko raziskovali določeno problematiko/tematiko, ki jo bodo sami izbrali -> več .

Otroci se v projekt lahko vključijo prek spletnega obrazca, nato pa jih bomo povezali z mediji, s katerimi v projektu sodelujemo. S tem se začne proces, v katerem bodo otroci skupaj z novinarji raziskovali vsebine, ki jih zanimajo in vplivajo na njihova življenja. Končni izdelek bo novinarski prispevek.

Trenutno z nami sodelujejo naslednji mediji: Kulturna redakcija RTVSLO,  RTV Slovenija: oddaja Infodrom, Radio Koper, Spletni časopis za otroke ČASORIS in Časnik Večer.

Novinarke in novinarji teh medijev so opravili usposabljanje s področja otrokovih pravic, smernic za poročanje o otrocih in o načinih sodelovanja z otroki pri pripravi prispevka.

Otroci bodo lahko sodelovali na več načinov: pri pripravi oddaje/prispevka, prisotnost v oddaji, priprava članka, snemanje videa; lahko pa tudi le posredujemo njihovo vprašanje mediju.

Več o projektu in povezavo do prijavnega obrazca najdete na https://www.zpms.si/projekti/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja