Učenci 5. A zmagovalci ekošolskega nagradnega natečaja Eko – paket

Učenci 5. A so sodelovali na nagradnem ekošolskem natečaju  projekta Eko-paket, s katerim ozaveščamo o pravilnem ravnanju s kartonsko embalažo za mleko in sokove (KEMS) in njenem pravilnem ločevanju. Ustvarjali so na temo obnovljivi viri energije. Iz tetrapakov in zamaškov so domiselno izdelali maketo planeta Zemlja z obnovljivimi viri energije in zeleno tehnologijo. Vsak učenec je prispeval kamenček v mozaik k celotni podobi izdelka.

Sodelovalo je 166 ustanov z več kot 1800 kreativnimi izdelki v petih tekmovalnih skupinah.Učenci 5. A so v kategoriji 2. triada postali zmagovalci. Naš kreativni izdelek je bil razstavljen na sejmu Altermed & Flora v Celju, ki je potekal od 15. 3. do 17. 3. 2024.

Predstavniki razreda (Ajda Dacar, Patrik Lanc in Filip Jurejevčič Vode) so se v petek, 15. 3. 2024, z mentorico Tejo Vilfan udeležili zaključne prireditve projekta Eko-paket, na kateri so prejeli priznanje in nagrado.

Sprehodili smo se še po celotnem sejmišču in razvajali svoje brbončice. Največ časa smo se zadržali na razstavnem prostoru Ekošole, kjer smo si ogledali še druge kreativne izdelke ter preizkušali okusne lokalne dobrote na zanimivih in pisanih stojnicah različnih osnovnih šol. Polni lepih vtisov smo se vrnili domov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja