Vodiški matematiki

V četrtek, 21. marca, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz matematike za Vegova priznanja. Kot vsako leto se je tekmovanja tudi letos udeležilo veliko število tekmovalcev. Na centralni in podružnični šoli je skupaj tekmovalo 196 tekmovalcev. Kar 74 učencev je dobitnikov priznanja Kenguru.

Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 4. aprila, na OŠ Spodnja Šiška, se je uvrstilo devetnajst učencev.

Mihela Golobin, Lara Kramžar, Katarina Kremžar, Oliver Lanc, Klara Novak, Anže Perko, Brina Primožič, Rožle Stare in Manca Vode iz 6. razreda. Ažbe Debevec, Erik Lovenjak, Jure Pajor, Aljaž Pipan in Mojca Podgoršek iz 7. razreda. Klara Kremžar in Taja Plevnjak iz 8. razreda ter Manca Debevec, Ožbej Stanonik in Bor Vrtač iz 9. razreda.

Vsi učenci so se na regijskem tekmovanju odrezali izjemno dobro, kar osem se jih je uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 20. aprila, na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani.

Našo šolo bodo zastopali Mihela Golobin, Katarina Kremžar in Oliver Lanc iz 6. razreda, Jure Pajor in Mojca Podgoršek iz 7. razreda, Klara Kremžar iz 8. ter Manca Debevec in Bor Vrtač iz 9. razreda.

Vsem udeležencem tekmovanja iskreno čestitam!

Tistim, ki se boste udeležili državnega tekmovanja, pa želim veliko sreče.

Maša Jezeršek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja