Poletna šola gradnje in okolja 2024

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo  bodo v sodelovanju z Zavodom za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organizirali poletno šolo za vse mlade navdušence, ki jih zanima svet gradbeništva, geodezije in vodarstva. Poletna šola bo potekala od 1. do 5. julija in je namenjena vsem osnovnošolcem od 12. leta dalje in srednješolcem.

Kaj bomo počeli?

Udeleženci bodo preizkusili svoje orientacijske sposobnosti in hkrati spoznavali različne geodetske vsebine in instrumente. Postavili se bodo tudi v vlogo prostorskega načrtovalca in skozi igro sodelovali pri prostorskem razvoju naselij. Izvedeli bodo, zakaj je pomembna osončenost stavb, in s pomočjo različnih geometrij spoznavali vpliv okolice na osončenost stavb.

Pozornost bomo posvetili tudi vodi in se v manjših skupinah podali na pot vodne kapljice – za hitrejši napredek bo pomembno sodelovanje, skozi igro pa bodo učenci izvedeli več o padavinah, čiščenju odpadne vode, ravnanju z odpadki, naravnih nesrečah …

Tudi o mostovih bomo povedali marsikaj zanimivega in uporabnega – pridobljeno znanje bodo udeleženci uporabili, ko bodo mostove gradili. Naredili bodo namreč most iz špagetov ter preizkusili njegovo trdnost. Izvedeli bodo tudi, kaj je da Vincijev most, in ga sestavili še sam.

Kot vsako leto nas čaka tudi ekskurzija. Letos se bomo podali v Tehniški muzej Bistra, v Aerodiumu v Logatcu pa se bomo preizkusili v letenju. Na poti si bomo ogledali še zanimive »vodarske« objekte.

Čaka nas pester teden, poln zanimivih informacij, zabavnih doživetij in novih poznanstev.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE:https://zotks.si/tabori/poletna-sola-gradnje-in-okolja-fgg-2024/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja