Štipendije za deficitarne poklice

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je na spletni strani objavil razpis za pridobitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2020/2021.

Dijaki bodo vlogo lahko oddali od 15. junija do 25. septembra 2020.

Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Višina mesečne štipendije znaša 102,40 evrov. Dijak lahko istočasno prejema državno štipendijo in štipendijo za deficitarne poklice.

Štipendijo bodo lahko pridobili dijaki prvih letnikov izobraževalnih programov srednjega poklicnega izobraževanja, ki so navedeni v prilogi razpisa in izpolnjujejo splošne in druge pogoje.

Kateri poklici so deficitarni?

Letošnji nabor izobraževalnih programov vključuje 21 poklicev: kamnosek, mehatronik operater, izdelovalec kovinskih konstrukcij, inštalater, oblikovalec kovin orodjar, elektrikar, avtokaroserist, pek, slaščičar, mesar, tapetnik, mizar, zidar, tesar, klepar-krovec, izvajalec suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar, pečar, gozdar, dimnikar in steklar.

Več informacij o razpisu in štipendijah za deficitarne poklice najdete na

http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/razpis/n/javni-razpis-za-dodelitev-stipendij-za-deficitarne-poklice-za-solsko-leto-20202021-292-javni-r/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja