Office 365

Na naši šoli lahko pridobite tudi licence za najnovejšo različico Microsoft Office 365, ki je namenjena učencem in učiteljem. Gre za internetno različico Offica oz. “pisarno v oblaku”, torej lahko preko prijave na Microsoftovem šolskem računu dostopamo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, koledarja, stikov, ipd., si shranjujemo dokumente na Microsoftov strežnik (storitev OneDrive) ter jih odpremo in popravimo kjer koli (seveda je potrebna internetna povezava). Office 365 deluje tudi na pametnih telefonih in tablicah. Več informacij na to temo najdete na povezavah:

https://o365.arnes.si/ucenec/priloznosti

https://o365.arnes.si/ucenec/prednosti

Vsi, ki želite pridobiti licenco izpolnite naslednji pristopni obrazec -> PRISTOPNICA, in ga oddajte Barbari Kermavner (na elektronski naslov: barbara.kermavner@guest.arnes.si) ali v tajništvu. Prijavne podatke prejmete v nekaj dneh na svoj elektronski poštni naslov.

Učencem in učiteljem so odslej na voljo:

  • zmogljiva elektronska pošta z naslovi @[os-vodice.si]
  • digitalna shramba v velikosti 1000 GB za učence in 25 GB za učitelje
  • orodja za hkratno delo na dokumentih
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo

Office 365 omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov. Informacije uporabnikov se nikoli ne uporabljajo v oglaševalske namene.

Posebna ugodnost za učence

V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.

Za dostop do Office 365 obiščite naslednje spletno mesto -> PRIJAVA V OFFICE 365.