Bliža se tekmovanje v računalniškem mišljenju

Tudi v šolskem letu 2018/2019 organiziramo tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober. Šolsko tekmovanje bo potekalo od 12. do 16. novembra 2018, državno tekmovanje bo 12. 1. 2019 na UM FERI v Mariboru. Razpis za tekmovanje je objavljen na spletni strani http://tekmovanja.acm.si/bober/razpis-20182019.

Vaje za tekmovanje

Na spletni strani http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve so objavljene knjižice z nalogami, rešitvami in razlago računalniškega ozadja posamezne naloge.

Učenci od 2. do 5. razreda tekmujejo na papir. Tekmovalne pole iz preteklih let  lahko najdete tukaj: http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve.

Za vajo lahko z učenci višjih razredov in dijaki rešujejo tudi pretekla tekmovanja v tekmovalnem sistemu. Najdete jih na naslovu: https://bober.acm.si/simple/competition/. Tam izberete tekmovanje in kliknete na tekmuj. Za začetek tekmovanja izpolnite zahtevana polja, polje koda pa obvezno pustite prazno. Sistem vam bo ob koncu reševanja nalog podal tudi povratno informacijo o pravilnosti reševanja nalog.

Vaje bomo reševali tudi v računalniški učilnici v času ur računalištva in po razporedu (ta bo objavljen po jesenski počitnicah).

Potek tekmovanja

Tako kot v lanskem šolskem letu bo tekmovanje za učence od 2. do 5. razreda osnovne šole potekalo na papirju.

Za učence od 6. razreda osnovne šole naprej in srednješolce bo tekmovanje potekalo na računalnikih. Tekmovalni sistem bo v dneh tekmovanja odprt od 7.00 do 18.00. Tekmovalci bodo do nalog dostopali z uporabo tekmovalnih kod. Za reševanje tekmovalnih nalog bodo imeli na voljo 40 minut.  Najboljši tekmovalci (zgornji 1% v državi) od 6. razreda dalje se uvrstijo na državno tekmovanje.

Rezultati tekmovanja bodo znani najkasneje do 27. novembra 2018. Do takrat so vsi rezultati neuradni. Kmalu za tem bodo znane tudi meje za uvrstitev na državno tekmovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja