Štipendije za deficitarne poklice

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je 11. 1. 2019 na spletni strani objavil razpis za pridobitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2019/2020.

Dijaki bodo vlogo lahko oddali od 15. junija do 20. septembra 2019. Sklad bo podelil 1000 štipendij po 100 evrov mesečno.

Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Višina mesečne štipendije znaša 100 evrov, štipendijo pa je mogoče prejemati z vsemi štipendijami, razen s kadrovsko.

Štipendijo bodo lahko pridobili dijaki prvih letnikov izobraževalnih programov srednjega poklicnega izobraževanja, ki so navedeni v prilogi razpisa in izpolnjujejo splošne in druge pogoje.

Kateri poklici so deficitarni?

Letošnji nabor izobraževalnih programov vključuje 21 poklicev: kamnosek, mehatronik operater, izdelovalec kovinskih konstrukcij, inštalater, oblikovalec kovin orodjar, elektrikar, avtokaroserist, pek, slaščičar, mesar, tapetnik, mizar, zidar, tesar, klepar-krovec, izvajalec suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar, pečar, gozdar, dimnikar in steklar.

Več informacij o razpisu in štipendijah za deficitarne poklice najdete na spletni strani sklada.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja