Prosta mesta, stanje prijav, možnost prenosa in vpisa v srednje šole

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je skupaj s srednjimi šolami pripravilo informacijo o številu prijavljenih kandidatov za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2020/21.

Kakšno je dnevno stanje prijav in vpisa v različne vrste programov ter stanje prostih mest lahko spremljate na povezavi: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Prenos prijave za vpis v srednje šole

Morebitni prenosi prijav za vpis v SŠ so možni do 16. 6. 2020. V primeru, da se boste za prenos prijave odločili, to storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kamor ste poslali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca, ki ureja vpis, posredujete skenirano/fotografirano izjavo (objavljena na spletni strani https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ ) podpisano s strani kandidata in starša, v kateri pisno zaprosite, da vas v vašem imenu svetovalni delavec odjavi na programu, za katerega ste oddali prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor želite prenesti prijavnico. Da ne bi po nepotrebnem preveč obremenjevali svetovalnih delavcev srednjih šol, prosimo, da dobro premislite, kam bi želeli prenesti prijavnico, zato da ne bi prihajalo do večkratnih prenosov prijav enega kandidata.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja