Izvrstni rezultati na šolskem in regijskem tekmovanju iz matematike

V četrtek, 16. marca, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz matematike, Kenguru. Kot vsako leto se je tekmovanja tudi letos udeležilo veliko število tekmovalcev. Na centralni šoli je tekmovalo 170 učencev, skupaj s podružnično šolo Utik pa se je tekmovanja udeležil kar 201 tekmovalec.

Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 5. aprila, na OŠ Šentvid, se je uvrstilo šestnajst učencev.

Erik Lovenjak, Jakob Vuksanović in Aljaž Pipan iz 6. a; Mojca Podgoršek in Ažbe Debevec iz 6.b ter Eva Peršolja in Jure Pajor iz 6. c. Med tekmovalci 7. razredov so se tekmovanja udeležili Klara Kremžar iz 7. a ter Tilen Golobin in Luka Grešak iz 7. b. Osme razrede sta zastopala Tim Bizilj in Bor Vrtač iz 8. b. Iz 9. razreda pa so tekmovali Zala Bartol, Jure Rant in Luka Kališnik iz 9. a ter Daša Pajor iz 9. c.

Vsi učenci so se na regijskem tekmovanju odrezali izjemno dobro, kar šest se jih je uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 22. aprila, na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani.

Našo šolo bodo zastopali Ažbe Debevec, Eva Peršolja in Mojca Podgoršek iz 6. razreda, Tilen Golobin iz 7. razreda in Zala Bartol ter Daša Pajor iz 9. razreda.

Vsem udeležencem tekmovanja iskreno čestitam! Tistim, ki se boste udeležili državnega tekmovanja, pa želim veliko sreče.

Maša Jezeršek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja