Nik Plut državni podprvak v gorskem teku

Na gozdnih poteh okoli Starega gradu nad Smlednikom je v četrtek, 19. septembra potekalo že 24. prvenstvo Slovenije v gorskih tekih za osnovne in srednje šole. Na letošnji nekoliko spremenjeni in v zaključku zelo zahtevni trasi je nastopilo kar 35 učencev naše šole. Za borben nastop in vzorno športno vedenje si prav vsi zaslužijo čestitke. Naši športniki so dokazali, da se lahko z visoko motivacijo in pozitivno energijo enakovredno kosajo z vrstniki, ki trenirajo atletiko. Po pričakovanjih je na razgibani progi (1, 35 km, 70 viš. m.) izjemno nastopil učenec 7. c Nik Plut, osvojil je srebrno kolajno in naslov državnega podprvaka.

Preberi več Nik Plut državni podprvak v gorskem teku

Zbiralna akcija papirja

v tednu od 9. do 16. septembra 2024 poteka zbiralna akcija papirja. Vabimo vas, da skupaj z otroki prispevate po svojih zmožnostih. Zbrana sredstva bomo namenili socialno šibkejšim učencem za dneve dejavnosti, tabore in šole v naravi, del sredstev pa bo šel devetošolcem ter za nakup učnih pripomočkov.

Status športnika/mladega umetnika 2024/25

Za pridobitev statusa športnika ali mladega umetnika je potrebno vložiti PREDLOG PRIDOBITVE. Pošljete ga lahko po klasični pošti na naslov OŠ Vodice, Ob šoli 2, 1217 Vodice, s pripisom “status” ali prinesete v tajništvo šole od 2. 9. 2024 dalje.
Preveri se ustreznost vloge glede na PRAVILNIK. Če je vloga popolna, se kandidatu dodeli status, sicer se vlogo lahko dopolni. Raznorazna potrdila, ki so priložena k vlogi, morajo biti ožigosana in podpisana s strani organizacij/klubov/društev ali panožnih zvez.

Prvi šolski dan

Lepo pozdravljeni, učenke in učenci OŠ Vodice. Pred vami sta le še slaba dva tedna poletnih počitnic, približuje se ponedeljek, 2. 9. 2024.

Na centralni šoli se bomo v primeru lepega vremena zbrali na velikem športnem igrišču, kako minuto pred 8.30, sicer pa v telovadnici (odprt bo glavni vhod in oba stranska vhoda), na PŠ Utik prav tako nekaj minut pred 8.30 na športnem igrišču.

Preberi več Prvi šolski dan

Juhuhu!

Pa so prišle, te dolgo pričakovane počitnice. Zdaj je res čas, da postavite šolsko torbo v kot in vzamete v roke ali počnete tiste stvari, ki vas najbolj veselijo. Naužijte se sonca, zabave in se družite z vsemi, za katere je med letom zmanjkovalo časa. V šoli se spet vidimo 2. septembra, vsa navodila pa bodo objavljena zadnji teden v mesecu avgustu. Želimo vam nadvse lepe počitnice!

Tek podnebne solidarnosti

V četrtek, 20. 6. 2024, je v dopoldanskem času potekal zaključek projekta Tek podnebne solidarnosti. Z učenci prve triade OŠ Vodice in PŠ Utik smo tekom preteklega šolskega leta beležili kilometre, ki smo jih pretekli v okviru predmeta šport. S štetjem kilometrov smo želeli skupaj z ostalimi slovenskimi šolami obeležiti krog okoli sveta. Učence smo ozaveščali o pomenu gibanja in podnebnih spremembah, ki nekatere ljudi po svetu zelo prizadanejo. Tekom leta smo obravnavali teme povezane s podnebnimi spremembami, solidarnostjo in prostovoljstvom. V ta namen smo zbirali tudi hrano z daljšim rokom uporabe ter šolske potrebščine.

Preberi več Tek podnebne solidarnosti