Dan odprtih vrat

V ponedeljek, 4. marca se je na Osnovni šoli Vodice odvijal poseben dogodek – Dan odprtih vrat, ki je bil namenjen bodočim prvošolcem, ki se z zanimanjem in pričakovanjem podajajo na svojo izobraževalno pot. To je bila priložnost, da so se spoznali s šolskim okoljem, učitelji in vrstniki, vendar na način, ki je za otroke prijazen, razburljiv in nepozaben -> slike. Osrednji dogodek …

… je potekal v telovadnici šole, kjer so se odvijale različne športne igre in poligon. V telovadnici so se bodoči prvošolci in prvošolci skupaj preizkusili v različnih gibalnih spretnostih. Vse to je potekalo pod budnim očesom učiteljev in devetošolcev, ki so mlajše učence spodbujali in jim pomagali. Skoraj 100 otrok se je tako prijetno družilo in zavzeto ukvarjalo s športom.

Po zaključku športne dejavnosti so se odpravili v razrede, kjer so se seznanili s tem, kako poteka pouk. Tudi ta del je za otroke zelo pomemben, saj otrokom pomaga pri lažjem prehodu iz vrtca v osnovno šolo in jih pripravi na nove izzive.

Vrhunec tega nepozabnega dne pa je bil čas za druženje ob čaju in piškotih ter darilo, ki ga je prejel vsak bodoči prvošolec – risbica z lepimi željami. Ta majhen spomin, ki so ga otroci odnesli s seboj, predstavlja toplino in prijaznost Osnovne šole Vodice, ki se veseli nove generacije učencev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja